UKC Tuzla: Bajramski paketići za bolesne mališane

by admin
| 20:09

U posjeti Klinici za dječije bolesti UKC Tuzla danas su boravili pomoćnik muftije tuzlanskog dr. Sead ef. Seljubac, hfz. Ahmed Huskanović, glavni imam Tuzle, ef. Mumin Mumić, koordinator za socijalna pitanja Muftijstva tuzlanskog, predstavnici nevladine organizacije EMMAUS i predstvnici Udruženja porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti «PIPOL» Tuzla.

Goste je primio direktor UKC Tuzla, doc. dr. Nešad Hotić sa saradnicima, pomoćnikom direktora za medicinske poslove prof. dr. Fahrijom Skokić i načelnikom Klinike za dječije bolesti dr. Edinom Husarićem.

Povod posjete je učešće Muftijstva tuzlanskog u realizaciji projekta “Adaptacija i rekonstrukcija Odjeljenja za hematologiju i onkologiju na Klinici za dječije bolesti UKC Tuzla”.

Direktor UKC Tuzla doc. dr. Hotić u razgovoru sa gostima istakao je zadovoljstvo što je veliki broj društveno odgovornih institucija prepoznao značaj unapređenja procesa liječenja djece oboljele od malignih bolesti.

Delegacija je nakon obilaska prostorija Odjeljenja za hematologiju i onkologiju, u kojima je u toku izvođenje građevinskih radova, posjetila djecu koja su zadržana na bolničkom liječenju i u povodu bajramskih praznika uručili im poklon pakete – saopšteno jeiz UKC Tuzla.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.