Nema društvene opravdanosti: Privatni univerzitet iz Banja Luke ne može otvoriti studij u TK

by admin
| 17:33

Vlada Tuzlanskog kantona na današnjoj sjednici je donijela Odluku kojom se utvrđuje da ne postoji društvena opravdanost za organizaciju nastave na Odjeljenju Univerziteta za poslovni inženjering i menadžment u Tuzli na području Tuzlanskog kantona.

U skladu sa tim spomenutom Univerzitetu za poslovni inženjering i menadžment Banja Luka nije data prethodna saglasnostza za organizovanjem takvog studija na području Tuzlanskog kantona.

Ovo je prva visoka škola kojoj je Vlada TK odbila dati saglasnost za organizovanjem nastave na području Tuzlanskog kantona.

Vlada TK ranije je dala saglasnosti o organizovanju nastave dala i Visokoj školi za savremeno poslovanje, informacione tehnologije i tržišne komunikacije “Internacionalna poslovno-informaciona akademija” Tuzla, Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA, Evropskom univerzitetu „Kallos“, Visokoj školi  – Centru za multidisciplinarne studije“ u Tuzli, Univerzitetu u Travniku sa sjedištem u Travniku za organizovanje studija na Pravnom fakultetu i Fakultetu za menadžment i poslovnu ekonomiju na području Tuzlanskog kantona, te osnivaču Visoke škole za finansije i računovodstvo,,Edukativno-konsultantskoj kući FINconsult”.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.