Poziv upućen svim građanima Tuzle: Sutra veliko bajramsko druženje na Sonom trgu!

by admin
| 11:07

Tuzla je kao grad koji gaji multietičnost i tradiciju, nekada imala centralnu proslavu Ramazanskog Bajrama, u organizaciji istaknutih tuzlanskih obrtnika i individualaca. Nažalost, već godinama centralne manifestacije nema, a vremenom se izgubio i osjećaj za važnost tog projekta.

Svjesni te činjenice, prošle godine godine smo napravili 01. obnovljeno druženje, na zadovoljstvo svih prisutnih. 

Sada, po 2. put nezavisni organizacioni odbor sa institucionalnom podrškom BZK Preporod, organizujemo ovakav događaj i osjećamo potrebu da uz pomoć mladih ljudi i novim inicijativnim odborom za organizaciju ovog druženja, vratimo tradiciju ove manifestacije.

– Velika mi je čast mi je da vas pozovemo na Bajramsko druženje kakvo je nekad bilo u Tuzli. Prvog dana Bajrama, 05.07.2016.godine (utorak) sa početkom u 09:30h na Sonom trgu, napravit ćemo druženje koje ima za cilj da okupi ljude svih vjera i nacija, sve ljude dobre volje koji žele da se sretnu, popiju kahvu i sok, počaste baklavom.

Svi ste dobrodošli na obilježavanje ovog praznika kojem se raduju svi Tuzlaci bez obzira na vjersku ili nacionalnu pripadnost – naveli su u svom pozivu organizatori sutrašnjeg događaja na Sonom trgu.

(Tuzlainfo.ba)