“U službi građana”: Mladi SDP-a Tuzla okom, gradske inspekcije skokom!

by admin
| 21:17

Obzirom da pojedine političke partije-subjekti već vrše postavljanje plakata u predizborne svrhe i to na nedozvoljena mjesta i bez prethodno pribavljenih Rješenja nadležne Službe, ovim putem Vas obavještavamo, da se shodno Odluci o komunalnom redu („Sl. glasnik Općine Tuzla“ br. 4/10, 9/10, 1/11, 3/11 i 11/15), član 16., plakati mogu postavljati na određenim mjestima i isključivo uz saglasnost Službe za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica Grada Tuzla, a saglasnost za postavljanje istih mora se zatražiti najkasnije 48 sati prije njihovog postavljanja – navedeno je u informaciji Službe za inspekcijske poslove Grada Tuzle.

Članom 17. citirane odluke, zabranjuje se postavljanje plakata van dozvoljenih mjesta i bez odobrenja, a iste uklanja Služba za komunalne poslove o trošku fizičkog ili pravnog lica koje ih je postavilo.

Član 168. tačka 12., predviđa novčanu kaznu u iznosu od 500 do 5.000 KM za pravno lice, odnosno 100 do 500 KM za odgovorno lice u pravnom licu, ako postupaju suprotno odredbama člana 16. i 17. Odluke o komunalnom redu – saopšteno je.

Iako u saopštenju nije tačno navedeno, nije teško zaključiti da su povod za reakciju bili “turističko-informativni” plakati FOM SBB Tuzla, pod nazivom “Tuzla je podjeljen grad”, kojim kako je navedeno ukazano na problem neravnomjernog i nedovoljnog razvijanja Tuzle. 

Na te plakate je reagovao FOM SDP Tuzla, koji je zaštitu prostora za plakate upravo tražio od gradskih inspekcija, koje su u ovom slučaju reagovale efikasnošću, kakvu do sada nismo imali priliku vidjeti.

Razne organizacije, pojedinci i neformalne grupe građana su nebrojeno puta tražile reakciju gradskih inspekcija, ali očigledno nisu toliko uticajni koliko organizacija mladih vladajuće partije u Tuzli.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.