Tuzlanski kanton: Objavljena konačna lista kandidata za volonterski staž

by admin
| 13:23

Ministarstvo za boračka pitanja Tuzlanskog kantona objavilo je na web stranici Vlade Tuzlanskog kantona Konačnu listu kandidata za obavljanje volonterskog staža.

Riječ je o 288 kandidata kojima se u Budžetu Tuzlanskog kantona obezbjeđuju sredstva za obavljanje volonterskog staža. Konačna lista za obavljanje volonterskog staža objavljena je nakon što je završen žalbeni postupak kandidata koji su podnijeli prigovor.

U narednom periodu ministar za boračka pitanja Fahrudin Skopljak će sa saradnicima i predstavnicima JU Službe za zapošljavanje Tuzla održati radni sastanak sa volonterima koji su nakon okončanog postupka ostvarili pravo za obavljanje volonterskog staža.

Tema sastanka, o čijem terminu će javnost biti blagovremena upoznata, su detalji o raspisanom Javnom pozivu za učešće u Programu sufinansiranja obavljanja volonterskog staža boraca i članova njihovih porodica, upućenom poslodavcima sa područja Tuzlanskog kantona. Na sastanku će kandidatima biti saopšteni potrebni podaci u vezi sa nastavkom angažmana.

(Tuzlainfo.ba)