Edukovano 60 polaznica: Završen projekat razvoja e-poslovanja ženskog poduzetništva u BiH

by admin
| 17:57

Projekat koji je za cilj imao osnaživanje ženskog poduzetništva kroz razvoj elektronskog poslovanja u BiH,  u proteklih deset mjeseci uspješno je realizovao projektni tim Visoke škole “Internacionalna poslovno-informaciona akademija” Tuzla.

Projektom pod nazivom “Improvement of Business Competitiveness of Women Entrepreneurs through E-Business”, kojeg je finansirala Ambasada SAD-a u Bosni i Hercegovini, postignuti su je željeni efekti u odabranoj ciljnoj skupini.

-Kroz dvije faze projekta provedene su aktivnosti u koje je bilo uključeno 60 žena poduzetnica iz cijele BiH, kojima smo kroz radionice i putem mentorstva pomogli da unaprijede svoje e-poslovanje. Također, u deset odabranih firmi smo implementirali konkretna rješenja koja će unaprijediti njihovo poslovanje, te kreirali dugoročne planove kako bi u narednom period naše polaznice same unaprijeđivale poslovanje svojih firmi ili obrta– istakla je Anida Zahirović Suhonjić, koordinatorica projekta.

Polaznice, najvećim dijelom žene vlasnice firmi ili menadžerice, kroz prisustvo jednodnevnim radionicama u Tuzli, Brčkom, Banja Luci, Doboju i Sarajevu, stekle su vrijedno iskustvo.

-Edukaciju za teme elektronskog poslovanja, realizovali su profesori sa naše akademije, a  ankete pokazuju da su polaznice zadovoljne prezentiranim, te da su stekle vrijedna iskustva. U pregovorima sa nekoliko privrednih organizacija i udruženja i narednom periodu ćemo kroz druge projekte nastaviti edukaciju naših privrednika na ovu temu, koja ima još mnogo prostora za razvoj u Bosni i Hercegovini- rekao je Damir Bećirović, direktor IPI akademije.

U okviru projekta kreiran je i priručnik za elektronsko poslovanje, koji će također u narednom periodu biti nadograđivan, te će se korisiti i u nastavnom procesu.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.