Odgovor na plakate FOM SBB Tuzla: Mladi SDP Tuzla traže reakciju gradske inspekcije!

by admin
| 5:07

Predizborna kampanja u Tuzli uveliko je u punom jeku.

2606 podjela2Predizborna kampanja u Tuzli uveliko je u punom jeku.

Aktivisti foruma mladih SBB-a nedavno su grad oblijepili plakatima sa natpisom “Tuzla je podijeljen grad”, kojima su na sarkastičan način imali za cilj prikazati da je Tuzla je podjeljena na djelove koji nemaju vodu, grijanje, puteve…

Stigao je i odgovor iz Kantonalnog odbora SDP-a, koji smatra da je ovakva aktivnost SBB vrhunac nekulture i nepoštivanja porodice i prijatelja preminulih, jer su plakate lijepili preko posmrtnica u gradu.

-KO SDP BiH Tuzla osudio je posljednji krajnje bešćutan i bezobziran način prekrivanja posmrtnica plakatima u degutantnoj akciji tuzlanskog podmlatka SBB-a Fahrudin Radončić, na nekolicini tuzlanskih oglasnih ploča.

Ovakva aktivnost je vrhunac nekulture i nepoštivanja porodice i prijatelja preminulih. KO SDP BiH Tuzla poziva inspekcijske organe da preduzmu sve mjere protiv vinovnika ovih postupaka.  Ovo je još jedan pokazatelj da SBB- Fahrudin Radončić ne bira sredstva kako bi propagirao svoje sulude ideje baš kao što je to učinio i s besmislenim sloganom “Cunami pravednosti i ekonomskog razvoja”, a koji se očito ogleda u aktivnoj participaciji zapošljavanja članova porodice manje i više uglednih SBB-ovaca u javnim ustanovama TK bez javnih konkursa i suprotno svim zakonskim normama – stoji u saopštenju KO SDP-a Tuzla.

(Tuzlainfo.ba)

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.