Vrh SDA odlučio: Bahrudin Hadžiefendić kandidat SDA i SBB za gradonačelnika Tuzle!

by admin
| 20:23

Dr. med. Bahrudin Hadžiefendić, aktuelni ministar zdravstva u Vladi Tuzlanskog kantona, bit će zajednički kandidat SDA i SBB-a za gradonačelnika Tuzle na lokalnim izborima, piše Faktor.

U petak je na sjednici Predsjedništva SDA u Sarajevu odlučeno da će ova stranka podržati SBB-ovog kandidata Hadžiefendića. Gradski odbor SDA Tuzla je za svog kandidata predložio doc. dr. med. sc. Haruna Avdagića, subspecijalistu kardiohirurga, ali, s obzirom na dogovorenu koaliciju sa SBB-om, stranačka centrala je odlučila da se da podrška Hadžiefendiću.

-Mi poštujemo i cijenimo odluke Predsjedništva SDA i znamo da je to cijena očuvanja koalicije. Sa SBB-om ćemo stvarati atmosferu da se okupi svako oko svoje liste i oko zajedničkog kandidata, jer nam je viši interes da dođe do promjene vlasti u Tuzli. To će biti dobro i za Tuzlu i za građane – kazao nam je Sabahudin Imamović, predsjednik Gradskog odbora SDA u Tuzli.

Inače, Hadžiefendić je rođen 1977. godine u uglednoj i jednoj od najstarijih tuzlanskih porodica, a potomak je drugog gradonačelnika grada Tuzle Mujage Hadžiefendića, koji je ovu dužnost obavljao u dva mandata. Završio je Medicinski fakultet u Tuzli, a doktorirao je na istom fakultetu. Radio je na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla, a bio je izvršni i generalni direktor firme Tuzla-Farm. Na izborima 2014. godine je izabran u Parlament Federacije BiH, a nakon koaliranja SDA i SBB-a, izabran je za ministra u Vladi TK.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.