Priznanje oftamolozima iz Tuzle: Amra Nadarević Vodenčarević i Zlatko Mušanović uspješno se predstavili u Španiji

by admin
| 12:08

U periodu od 23. do 24.06.2016 godine, u Auditiorio Principe Felipe kongresnom centru u Oviedu (Španija), održan je „2nd European Congress of Young Ophthalmologist“, a Bosnu i Hercegovinu su predstavljala dva oftalmologa iz Tuzle.

Naime ovaj put Bosna i Hercegovina je imala dva pozvana predavača. Dr Zlatko Mušanović je u sesiji posvećenoj katarakti imao predavanje na temu „Trics in comlicated catrarct surgery“ , dok je Dr Amra Nadarević Vodenčarević imala predavenje u glaukomskoj sesiji na temu „Preoperative pharmacological managment in patients with cataract and glaucoma“.

Zanimljiv je podatak da se na kongres prijavilo više od 600 učesnika iz svih zemalja Europe. Od ukupno 33 pozvanih predavanja koliko je programom obuhvaćeno, 6 pozvanih predavanja su pripala mladim oftalmolozima iz zemalja bivše Jugoslavije. 

Kongres je bio pod pokroviteljstvom Europskog Udruženja Oftalmologa (European Society of Ophthalmology SOE). Svečanom otvaranju prisustvovali su i predstavnici SOE, među njima i profesor Jan Tjeerd De Faber predsjednik udruženja kao i profesor Marko Hawlina. 

Idući kongres mladih oftalmologa Europe biti će održan za dvije godine u Poljskom Krakovu – navodi se u informaciji UKC Tuzla.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.