Utrka za gradonačelnika Tuzle: Nedim Čaušević kandidat Stranke za BiH

by admin
| 21:46

Tuzla je svakako jedan od rijetkih gradova u Bosni i Hercegovini koji će na predstojećim lokalnim izborima u oktobru 2016. godine imati veliki broj kandidata koji će se boriti za funkciju prvog čovjeka Tuzle.

I pored toga što su mnogi najavljivali koalicije kako pozicije tako i opozicije, bar kada je u pitanju pozicija gradonačelnika, do toga nije došlo.

Gotovo sve političke stranke i one veće i one manje kako god ih ko dijelio i svrstavao, imaju svoje adute za poziciju gradonačelnika Tuzle. Tako će, kako saznaje aktuelno.ba, od dobro obavještenog izvora, i stranka za BiH  građanima Tuzle ponuditi svojevrsno osvježenje na političkoj sceni ovog grada.

Ova stranka je odlučila da za mjesto gradonačelnika Tuzle kandiduje profesora Nedima Čauševića, rođenog Tuzlaka, koji je dobro poznato ime u gradu, posebno kod mladih, inertnih glasača koji u Čauševiću vide “menadžera sa vizijom”.

Za svaki slučaj kontaktirali smo predsjednika ove stranke u Tuzli Hasiba Gazibegovića koji nam je potvrdio da je prof. Nedim Čaušević i zvanično dobio sve stranačke saglasnosti za kandidaturu, te napomenuo da se radi o velikom potencijalu za kojeg vjeruje da će ga građani Tuzle itekako prepoznati.

Ono što smo mi uspjeli pronaći o prof. Nedimu Čauševiću je da je vanredni profesor,  predavač na nekoliko Univerziteta u zemljama bivše YU. Rođeni Tuzlak koji je nakon završenog Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Tuzli na istom  magistrirao, te nedugo nakon toga doktorirao na području Sistema upravljanja/medjurodnih sistema  menadžmenta. Osim u BiH, kao gostujući profesor je predavao u Mađarskoj, Srbiji,  Crnoj Gori, Hrvatskoj i Sloveniji.

Autor je nekoliko stručnih knjiga te preko 30-tak znanstvenih i stručnih članaka priznatih od strane međunarodne  znanstvene zajednice,. Dobitnik je niza domaćih i međunarodnih nagrada od, Menadžera godine (2011) izdane od strane Nezavisne agencije Europskog udruženja menadžera i časopisa EUROMENAGER, i tridesetak Internacionalnih nagrada za kvalitet.

Tako se eto i prof. Nedim Čaušević pridružio klubu manje ili više poznatih kandidata za gradonačelnika Tuzle.

Očekuje nas svakako burno političko ljeto, nakon kojeg nam stižu izbori na kojima ipak od svega ponuđenog biraju građani, birači, glasači kako god ih ko nazivao u političkim vokabularima.

(Tuzlainfo.ba/Aktuelno.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.