Investecija od tri miliona eura: U Tuzlu stiže najveći turski proizvođač namještaja (FOTO)

by admin
| 11:44

Najveći turski proizvođač i distributer namještaja Kelebek (Leptir) uskoro u Tuzli otvara svoj prvi prodajni salon u Bosni i Heercegovini.

Salon će biti smješten u bivšoj zgradi “Poliuretanske hemije” u industrijskoj zoni zapad, a radovi na uređenju objekta veličine 4500 m2 zatvorenog prostora su pri kraju.

Moderni izložbeno-prodajni prostor, vrata će kupcima otvoriti 15. jula ove godine, kada je u 14. sati zakazano svečano otvaranje uz pristvo brojnih zvanica iz privrednog i javnog sektora.

Čast nam je i zadovoljstvo pozvati Vas na otvorenje salona namještaja gdje ćete moći izbliza osjetiti Efekat Leptira – kratko su poručili domaćini.

Iza investicije vrijedne tri miliona KM stoji biznismen Abdurrahman Uvak i TUBSIAD Udruženje Tursko-Bosansko Hercegovačkih privrednika.

Kelebek Mobilya je jedan pod prvih proizvođača namještaja u Turskoj. Uspješno rade od 1935. godine kada su proizvodili drvene dijelove za avionska krila, da bi vremenom kroz modernizaciju i prilagođavanje tržištu postali jedan od najvećih evropskih proizvođača namještaja, koji je lider na turskom tržištu, a svoje proizvode danas izvoze u 15 zemalja.

Od 2012. godine vlasnik Kelebeka je Doğtaş, također poznati proizvođač namještaja koji već uspješno poslujeu BiH.

(Tuzlainfo.ba)