“Tuzla je podijeljen grad”: Ko stoji iza satirične turističke mape Tuzle?

by admin
| 12:22

“Tuzla je podijeljen grad”, dominantan je natpis na plakatima koji su u protekla dva dana preplavili Tuzlu.

Autor plakata je Forum mladih SBB Tuzla, a radi se o odgovoru na spinovsko plašenje građana od strane vlasti u Tuzli, da sadašnja opozicija u GV Tuzla želi podijeliti grad.

U svojm pojašnjenju ilustracije “podjele grada” mladi SBB-a Tuzla su istakli da je plan o podjeli našeg grada davno realizovan. Nakon 21 godinu od završetka rata, Tuzla je podjeljena na djelove koji nemaju vodu, grijanje, puteve… 

– Zbog “ogromnog” broja turista koji posljednjih godina masovno pristižu u naš grad Forum mladih je odlučio postaviti turističke info karte kako bi putnici bili informisani šta sve mogu obići osim “Šeher Panonike” i čarobnog “Fontana-Hana”. Tu se svakako ističe za turiste iz Kine nezaobilazni “Gornji karcinom” ili za Arape “Žedna mahala” koje pruža jedinstveni osjećaj kupanja retro tehnikom polivanja iz lončića. Skandinavci u prvom redu Šveđani će lagano uz logorsku vatru uživati u “Suhom polju” dok je za one koji žele adrenalin pogodan “Besputnjak – satirično su poručili mladi SBB-a.

Istaknuto je da akcija “Tuzla je podjeljen grad” ima za cilj da ukaže na problem neravnomjernog i nedovoljnog razvijanja Tuzle. Dok se u centru ulaže u mostove, fontane, drugi djelovi grada nemaju u 21. vijeku nemaju ni vodu, grijanje ili puteve. 

(Tuzlainfo.ba)

2606 podjela2

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.