Gradska uprava: Održan prijem za učenike, studente i sportiste

by admin
| 13:38

U zgradi Gradske uprave, danas je upriličen prijem za dobitnike nagrada za najbolje učenike, studente i sportiste, koji su ostvarili natprosječan uspjeh u školskoj 2015./2016. godini, njih ukupno 63. Nagrađene je primio gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović. Za ove namjene, iz Budžeta Grada Tuzla, izdvojena su sredstva u visini od 49.975,00 KM. U razgovoru sa gradonačelnikom Imamovićem, prisutni dobitnici su, pojedinačno, govorili o ostvarenim rezultatima.

Gradonačelnik Imamović se, nagrađenim dobitnicima, zahvalio u ime svih građana Tuzle, te istakako kako građani Tuzle mogu biti ponosni na nadolazeće generacije mladih.

„Gradska administracija već petnaest godina, kroz svoju strategiju, na različite načine, pruža podršku mladim i nadarenim studentima, učenicima i sportistima sa područja Tuzle. Roditelji i sugrađani mogu i trebaju biti ponosni što imamo ovakve generacije mladih, koji na najbolji mogući način predstavljaju Tuzlu, kako na državnoj tako i na međunarodnoj sceni“ – izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Riječ je o 20 učenika, 29 studenata i 14 sportista, tačnije o kandidatima koji su se prijavili na Javni poziv za dodjelu nagrade Grada Tuzla za ostvaren natprosječan uspjeh učenika, studenata i sportista sa područja grada Tuzla, te ispunili uvjete predviđene navedenim konkursom.

U ime nagrađenih, gradonačelniku se zahvalio Kemal Nedžibović, kazavši da je, pored same nagrade koju Grad Tuzla dodjeljuje mladima, veoma važna i dugogodišnja sistematska podrška koju mladi u Tuzli imaju od strane lokalne uprave, navodeći između ostalog, Javni poziv za omladinske organizacije, te aktivnost na formiranju Vijeća mladih – saopšteno je.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.