Pretkolo Lige Evrope: Sloboda za protivnika dobila ekipu iz Izraela!

by admin
| 11:16

Na današnjem žrijebanju u Nyonu, sjedištu Evropske nogometne asocijacije (UEFA), Sloboda je za protivnika u prvom pretkolu Europa lige dobila ekipu izraelskog Beitar Jerusalema.

Utakmice su na programu 30. juna, kada Sloboda na Bilinom Polju igra kao domaćin, te 7. jula kada se igra uzvrat.

Sloboda je tokom izvlačenja bila svrstana u grupu 7 i nije bila među nosiocima. Pored ekipe Beitara, mogući protivnici su bili: Kukës (ALB),  Admira Wacker Mödling (AUT), Neftçi (AZE) i Zimbru Chisinau (MDA).

FC Beitar Jerusalem je prošlu sezonu završio na trećem mjestu sa 53 boda iza šampiona Hapoela Beea Sheva, te Maccabi Tel Aviva.

Klub je osnovan 1948. godine i kroz bogatu historiju osvajao je titule prvaka države i osvajača kupa, ali i napuštao društvo najboljih. Igraju na stadionu Teddyu kapaciteta oko 23.000 ljudi.

Prema Trasfermarktu ekipa Beitara vrijedi 12,1 milon eura i čine je najvećim dijelom domaći igrači. Prema aktulenoj listi najskuplji su im strani igrači Brazilac Claudemir, Rumun Itay Shechter i Španac Jesús Rueda. Vrijednost Slobodinog tima procijenjena je na 6,55 miliona eura.

Široki Brijeg igrat će protiv Birkikare s Malte. Prvi meč igra se na Pecari. Beroe iz Stare Zagore (Bugarska) protivnik je Radniku iz Bijeljine koji će prvu utakmicu igrati na gostujućem terenu.

(Tuzlainfo.ba)