Proširenje kapaciteta poslovnog inkubatora u Tuzli: Sutra otvaranje BIT Centra 4

by admin
| 8:59

BIT Centar 4, koji se nalazi u zgradi bivše Privredne komore u ulici Patriotske lige BiH, svečano će biti otvoren sutra, 21. juna.

BIT Centar 4 predstavlja značajno proširenje kapaciteta postojećeg Business Innovation and Technology Centra što je rezultat projekta BESt4SMEs, kojeg Evropska unija finansira u iznosu od 481.761,00 € s ciljem podrške lokalnom ekonomskom razvoju u BiH. Na ovaj način omogućeno je bolje poslovanje postojećih i uspostavljanje novih preduzeća u okviru BIT Centra, te shodno tome i stvaranje novih radnih mjesta u sektoru informaciono-komunikacijskih tehnologija.

Proširenje kapaciteta ovog poslovnog inkubatora i poboljšanje usluga koje isti pruža, predstavlja jednu od važnijih aktivnosti projekta, ali bitno je naglasiti da je BIT Centar prenio svoja iskustva u uspostavljanju i djelovanju poslovnih inkubatora susjednim općinama– Srebreniku i Kalesiji.

Skupu će se u ime domaćina i partnera na ovom projektu obratiti gdin. Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle, gdin. Enes Drljević, direktor NERDA-e, gdin. Robert Martić, direktor BIT Centra te gdin. Martin Schieder, šef Sekcije operacija za ekonomski razvoj, prirodne resurse i infrastrukturu u Delegaciji EU u BiH.

Događaj će okupiti i brojne druge zvanice, predstavnike vlasti, partnerskih općina, akademske zajednice, domaćih preduzeća i međunarodnih projekata u BiH. 

Program ceremonije otvaranja počinje u 11.00 sati u BIT Centru 1 na Trgu slobode.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.