Ima nade za 700 pasa u tuzlanskom azilu: Grad obećao pomoć, sanirani pristupni putevi

by admin
| 5:14

Nalazeći se u bezizlaznoj situaciji, bez Ugovora s Gradom Tuzla i bez finansijskih sredstava za daljni rad azila za napuštene pse,  Udruženju za zaštitu životinja “Nirina” putem medija je objavila apel za pomoć u nadi da će se njihov vapaj čuti i pronaći način da se iznađe mogućnosti više od 700 pasa koji su smješteni u azilu, da ne bi završili ponovo na ulicama našeg grada.

– Na sastanku sa gradonačelnikom Jasminom Imamovićem konačno smo postigli sporazum, a Ugovor bi trebao biti potpisan naredne sedmice. Ovim Ugovorom će biti obezbijeđena sredstva za daljnji rad azila. Preko noći su se rješila i neka druga pitanja koja su nam stvarali probleme. Sanirana su oba puta do azila, stigao nam je prijeko potreban šljunak za boksove i oprane su hale. Obećano nam je još šljunka kako bi mogli pokriti cijeli azil, dezinfekcija prostora,kontejner za smeće i ogrev. Nadamo se da će saradnja od sad biti uspješnija u postizanju zajedničkih ciljeva. Na sastanku sa gradonačelnikom je vladala zaista prijatna klima i po prvi put smo dobili priznanje za naš rad i prijeko potrebnu pomoć – istakli su iz “Nirine”.

Jučer je realizovana i organizovana posjeta azilu, a vrata azila su bila otvorena za sve građane koji su željeli doći, vidjeti pse, upoznati se sa problemima i donirati hranu ili novac. Skupljeno je 540 kg hrane i 235 KM, pa je ova akcija ujedno i bez obzira na loše vrijeme, proglašenja  najuspješnijom do sada.

Ove godine planirane su još dvije posjete u okviru kojih će građani moći rad azila. Također, pozivom na broj 090 291 055 moguće je donirati 2 KM i tako dati svoj doprinos radu azila.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.