Festival “Kaleidoskop”: Najavljeni Edo Maajka, Frenkie, S.A.R.S., Psihomodo Pop…

by admin
| 12:28

Međunarodni festival “Kaleidoskop” koji povezuje mlade umjetnike iz različitih sredina i pruža priliku za zajedničko djelovanje u polju umjetnosti, ove godine će u Tuzli u periodu od 22. do 28. augusta doživjeti svoje osmo izdanje.

Kao i ranijih godina, ova manifestacija će na jednom mjestu okupiti veliki broj mladih, kako iz Bosne i Hercegovine tako i iz drugih zemalja, s ciljem promocije kulturnog turizma, umrežavanja potencijala kreativnog i umjetničkog izražavanja mladih s potencijalima prirodnog i kulturno-hstorijskog naslijeđa Tuzle.

Sadržaj koji privlači najveću pažnju posjetitleja su koncerti na otvorenom, koji će i ove godine privući velika muzička imena iz regije.

Na zvaničnoj stranici festivala još uvijek ni preliminarno nije objavljen program festivala, a spomenut je dio učesnika u ovom dijelu programa, u okviru manifestacije “Ljeto u Tuzli” su najavljeni koncerti na ovom festivalu, na koji će prema dostupnim informacijama nastupiti i S.A.R.S., Disciplina kičme, Psihomodo Pop, Frenkie, Edo Maajka i brojni manje afirmisani izvođači i bendovi iz regije, ali evropskih zemalja.

Program će, pored muzičkih aktivnosti, biti upotpunjen izložbama, plesnim izvedbama, kreativnim radionicama, dokumentarnim filmovima, Art marketom, te drugim zanimljivim sadržajima koji iz godine u godinu postaju sastavni dio programa festivala.

Ulaz na sve sadržaje je slobodan.

Info: http://www.kaleidoskop.ba/kaleidoskop/

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.