Predstavili “Vremeplov”: Gradonačelnik primio učenike OŠ “Sv. Franjo” Tuzla

by admin
| 6:04

Nakon što su osmislili projekat u kome su istraživali prošlost i sadašnjost našeg grada ali i zamišljali njegovu budućnost, učenike IV. b odjela, Osnovne škole “Sv. Franjo”, iz Tuzle, i njhovu učiteljicu Jagodu Iličić, u prostorijama Gradske uprave, jučer je primio gradonačelnik Jasmin Imamović.

Bila je ovo prilika da učenici saznaju kako funkcioniraju Grad i gradske službe, od zakonodavne do izvršne vlasti i kako se donose odluke. Predstavili su rezultat svog malog, istraživačkog poduhvata prilikom čega je nastao i bilten, publikacija koju su nazvali simbolično Vremeplov, po uzoru na Tuzlanski vremeplov Dragiše Trifkovića. Ovaj projekat kao i bilten, ranije je promoviran povodom Međunarodnog dana arhiva, u Arhivu TK.

Učenici su upoznali gradonačelnika sa stvarima koje im se dopadaju u Tuzli, i iznijeli neke svoje želje o tome šta bi voljeli imati u gradu i kako vide Tuzlu u budućnosti.

Gradonačelnik Imamović je zahvalio učenicima i njihovoj učiteljici na trudu koji su uložili u pripremu biltena, kao i na aktivnostima koje su sami poduzeli kako bi doprinijeli ljepšem izgledu grada. Nakon što je saslušao prijedloge i želje učenika, obećao je da će neke od njih, koje su u nadležnosti Grada riješiti i ispuniti, te ih je obećao pozvati da zajedno obilježe realizaciju jednog od projekata za koji su učenici izrazili najveće zanimanje.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.