“Zaplivaj na Panonskom”: Uskoro počinje besplatna ljetna škola osnova plivanja

by admin
| 13:12

Od ponedjeljka 4.7.2016. god., a jedanaestu godinu za redom, održava se besplatna ljetna škola osnova plivanja pod nazivom ”Zaplivaj na Panonskom”. 

Besplatna ljetna škola osnova plivanja je otvorena za neplivače od 6 do 10 godina. Prijave se mogu izvršiti svaki radni dan od 09:00 do 15:00 sati na telefon 035/246-711, e-mail: [email protected], kao i u Upravnoj zgradi JKP ”Pannonica” d.o.o. na Panonskom jezeru najkasnije do 30.06.2016. godine.

Besplatna ljetna škola osnova plivanja će se održavati ponedjeljkom, srijedom i petkom od 10:30 do 11:15 sati na velikom bazenu slanih vodopada u toku mjeseca jula, odnosno do petka 29.07.2016. godine.

Časovi će se održavati u zavisnosti od vremenskih uvijeta i temperature vode na slapovima. Ukoliko je voda ispod 25 stepeni, hladno ili kišovito vrijeme, te ukoliko grmi škola se neće održavati, a časovi se neće nadoknađivati s obzirom da je škola ograničena na period jula mjeseca.

Cilj projekta besplatne škole osnova plivanja je smanjenje broja neplivača kroz organiziran sistem učenja i druženja djece i mladih, uticaj na njihov opće fizički razvoj i sportsko obrazovanje, te afirmacija plivačkog sporta među djecom i omladinom. Kroz ovaj Projekat, u toku 10. godina održavanja, prošlo je preko 1.000 djece od kojih je većina naučila plivati.

Školom plivanja rukovode profesori tjelesnog odgoja i sporta, te iskusni instruktori plivanja sa dugogodišnjim iskustvom u obuci neplivača, a za sigurnost svakog učesnika brine se Spasilačko-redarska služba.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.