Teški uslovi u azilu: Bez pomoći, 700 pasa će se naći na ulicama Tuzle!

by admin
| 5:30

Udruženje “Nirina”, koje se brine o tuzlanskom azilu za pse ove godine radi bez ugovora i bez ikakve pomoći nadležnih institucija.

Kako ističu iz ove organizacije stanje je alarmantno i sredstva za daljni rad skoro da i ne postoje.

– Pozivamo zbog toga sve vas kojima je stalo i koji cijenite trud i rad udruženja da se priključite akciji i posjetite azil. Smatramo da radom azila ne pomažemo samo psima nego i ljudima jer sklanjamo pse sa ulice. U azilu trenutno boravi 700 pasa, iako smo predhodnih godina udomili preko 700. Nailazimo na razne probleme koje pokušavamo rješiti sami jer pomoć od nadležnih nemamo. Nikad je nismo ni imali u nekoj većoj količini, al sad je nema nikako.  Ovaj put pozivamo i gradonačelnika i članove gradske uprave da vide gdje se uopšte nalazimo i šta i u kakvim uslovima radimo. Nas naime niko za ove četiri godine nije posjetio da vidi gdje se uopšte nalazimo.. Ne interesuje ih, kao što ih neće interesovati ni vaš neki problem. Takođe im poručujemo da  ćemo se boriti dokle ima nade, al ukoliko nastave da nas ignorišu bićemo prisiljeni napustiti sve i pustiti pse na ulice. Drugog izbora nemamo jer ni psi ni ljudi koji ovdje rade ne žive od zraka – istakli su iz Nirine.

Akciju prikupljanja pomoć za životinje u azilu u nedjelju 19. 06. 2016 u 11 sati.

-Pomozite nam kao i svake prošle akcije sa hranom i skupljanjem sredstava za mreže koje će pse ove godine štititi od sunca. Jako je toplo,a oni nemaju mogućnost gdje da se sklone – napominju organizatori.

Kasica za dobrovljne priloge će se nalaziti na ulazu u azil na Paša bunaru.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.