Budžetska sredstva za komercijalnu zabavu: Vlada TK “pogurala” Bijelo dugme sa 7.000 KM!

by admin
| 20:13

Vlada Tuzlanskog kantona na svojoj posljednjoj sjednici odobrila je novčana sredstva u iznosu od 7.000,00 KM u svrhu  finansijske podrške u cilju stvaranja i ispunjavanja uslova za održavanje koncerta Bijelog dugmeta na stadionu Tušanj.

Tako će čak 7.000 KM biti ili je već uplaćeno na račun “Fantasy PRODUCTION BH” d.o.o., firme u vlasništvu Fikreta Vukalića Fantoma, bh. priducenta nastanjenog u Beču.

U čemu Vlada Tuzlanskog kantona vidi svrhu finansiranja komercijalne zabave, i to iz budžeta koji je u debelom “deficitu”, te da li će isti tretman imati i drugi organizatori koncerata u Tuzlanskom kantonu, za sada samo znaju Bego Gutić i njegovi ministri.

Koliko je Vlada TK bila darežljiva prema Fantomu i njegovoj privatnoj firmi najbolje govori podatak da je ranije isti iznos odobren za rad Fondacije “Istina, pravda, pomirenje” , a manje sredstava izdvojeno naprimjer za pomoć obilježavanje značajnog datuma „Tradicionalnih susreta dobitnika ratnih priznanja i odlikovanja” ili prošlogodišnji “Gradačački sajam šljive” za koje je izdvojeno 5.000 KM.

(Tuzlainfo.ba) / Foto: Bportal

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.