Otac glasao za kćerku: Ko je imenovan u upravne odbore tuzlanskih javnih ustanova?

by admin
| 14:45

Gradsko vijeće Grada Tuzla, na svojoj posljednjoj sjednici donijelo je nekoliko rješenja o imenovanju u upravne i nadzorne odbore institucija u kojima Grad Tuzla ima upravljačka prava.

Imenovanja su objavljena u Službenom glasniku Grada Tuzla od 1. juna.

Tako je su za predsjednika i člana Upravnog odbora Javne zdravstvene ustanove „Gradske apoteke“ imenovane Vedrana Petrović, predsjednik i Zarka Halilić Zahirović, član. Izabrane su na mandatni period od četiri godine.

U Upravni odbor Javne ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje „Naše dijete“ Tuzla, imenovane su: Azra Muhedinović, predsjednik, te Jasmina Hasanefendić Šimleša, član, iz reda Vijeća roditelja i Sandra Ikinić, član, iz reda stručnih radnika Ustanove.

U Upravni odbor Javne ustanove Gradski stadion „Tušanj“ Tuzla, imenovani su: Mensur Hadžibeganović, predsjednik i Amira Hadžiibrišević, član.

U Upravni odbor Javne ustanove Centar za socijalni rad Tuzla imenovani su: Alma Bubić, predsjednik, te Asja Redžić, član i Božo Stijepić, član.

U Upravni odbor Javne ustanove Dom penzionera Tuzla, imenovani su: Amira Bijedić, predsjednik, te Dženana Huseinagić i Jasmina Čamdžić.

U Upravni odbor Javne ustanove Dom mladih Tuzla imenovani su Mirsada Baraković, predsjednik, te Amir Delić i Maja Hodžić, član.

Podsjećamo zbog navedenih imenovanja spomenutu sjednicu je napustila opozicija u GV Tuzla napominjući da je prilikom imenovanja predsjednika i članova upravnih i nadzornih odbora, javnih preduzeća i javnih ustanova čiji je osnivač Grad Tuzla došlo do povrede odredaba Zakona o sukobu interesa, koju pozicija na kolegiju Vijeća nije htjela podržati.

Konkretno je naveden primjer kod imenovanja Dženane Huseinagić. Za njeno imenovanje je glasao njen otac, vijećnik Enes Huseinagić, koji je Vijeće ušao kao nosilac liste SBB-a, pa preko prelaska u SZBiH došao u poziciju “samostalnog vijećnika”. Huseinagić sa još jednim “samostalcem”, te vijećnicima SDP-a i BOSS-a čini većinu u Gradskom vijeću Tuzle.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.