Potvrđeno: U grotlu Mejdana košarkaši BiH dočekuju Rusiju i Tursku!

by admin
| 12:13

Muška seniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine, kvalifikacionu utakmicu s Rusijom igrat će u Mejdanu.

To su nam jučer potvrdili Mirsad Đonlagić, član UO KSBIH, Jadran Lasetović predsjednik RKS Tuzla i Damir Mulaomerović selektor muške seniorske reprezentacije BiH u košarci.

Košarkaški trojac iz Tuzle, jučer smo zatekli na sastanku sa predstavnicima SKPC Mejdan, gdje bi se pored spomenute utakmice trebao održati i dio priprema pred naredne kvalifikacije za EP.

– Postoji velika vjerovatnoća da u Tuzli ugostimo i reprezentaciju Turske. Pojedinosti smo dogovorili, a sve zavisi od njihovog plasmana na predolimpijskom turniru u Filipinima koji se igra od 4. do 10. jula. Ukoliko ostvare plasman na finalni turnir, jednu od utakmica u pripremnom periodu će igrati sa našom reprezentacijom i to će biti u Tuzli – rekao nam je Mirsad Đonlagić

Plasman na Evropsko prventvo 2017. godine u košarci, BiH će tražiti u kvalifikacionoj grupi C u kojoj su još Rusija i Švedska. U slučaju da se BiH plasira na EP, bilo bi to naše deseto učešće na završnicama Eurobasketa, a četvrto uzastopno.

Kvalifikacije će biti igrane od 31. avgusta do 17. septembra ove godine. Plasman na završnicu Eurobasketa, koje će se 2017. održati u četiri države (Turska, Izrael, Rumunija, Finska), izborit će pobjednici sedam grupa te četiri najbolja drugoplasirana.

(Tuzlainfo.ba / N. Ć./)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.