Tuzlanski kanton: Objavljen Konkurs za upis učenika u prvi razred srednjih škola

by admin
| 6:29

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta, danas, 10. juna 2016. godine objavilo je Konkurs/Natječaj za upis učenika u prvi razred srednjih škola na području Tuzlanskog kantona za školsku 2016./2017. godinu.

Prvi upisni rok je od 10. – 13. juna, a drugi od 20. juna, doj je u stručnim školama produžen do 24. juna.

Termin upisa u Behram-begovu medresu će odrediti Rijaset IZ u BiH.

Učenici devetog razreda osnovne škole koji su upućeni na popravni ispit u avgustovskom roku i učenici koji se nisu upisali u prvom i drugom upisnom roku mogu se upisati u srednju školu do 25.08.2016. godine. Učenici se mogu upisati u srednje škole koje poslije drugog upisnog roka nisu primile planirani broj učenika.  

Kandidati koji konkurišu za upis u umjetničku školu (JU Srednja muzička škola Tuzla i Srednja škola primijenjenih umjetnosti, koja je u sastavu JU Mješovita srednja građevinsko-geodetska škola Tuzla) i vjersku školu (Behram-begova medresa Tuzla) polažu prijemni ispit.

Detaljnije informacije o mjestu i vremenu predaje dokumenata za prijem, te mjestu i vremenu polaganja prijemnog ispita objavljuju se na oglasnoj ploči svake škole.

Planom upisa za narednu školsku godinu u Tuzlanskom kantonu omogućen je upis za 6.217 učenika u 32 srednje škole i Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju.

Kompletan plan upisa i pravilnik o kriterijumima možete preuzeti OVDJE.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.