Sloboda počinje pripreme za Evropu: Husić govorio o pojačanjima, dugovima, bivšim igračima…

by admin
| 9:57

Fudbaleri Slobode sutra odlaze na prvi dio priprema. Na Kupres putuje, 19 igrača i pomoćni treneri, a tamo će im se pridružiti i šef struke Husref Musemić.

Danas je povodom priprema, predstojećih nastupa u Evropi, ali i transferima igrača u prostorijama SD Sloboda, o svemu govorio predsjednik kluba Azmir Husić, kao i sportski direktor Saša Vugdalić.

-Igrači sutra putuju na pripreme gdje će ih dočekati Husref Musemić na Kupresu. Dvadesetog juna ćemo saznat ko nam je protivnik u pretkolu Evropa lige, a do tada nam je i rok za prijavu igrača koji će nastupati u Evropi. Ono što mogu reći je to da će Slobodu pojačati samo kvalitetni. Otišli su neki igrači, ali će doći bolji, vjerujte. Otišli su Ahmetović, Ivetić i Sarić i to je sve što se tiče odlazaka. Dakle samo koji znaju igrati i prođu probu biti će angažovani. Ne zalijećemo se, radimo tiho i polako, ali kvalitet u timu neće izostati-kazao je Husić na pres konferenciji.

Osvrnuo se i na probleme oko reprograma duga, koji je Sloboda u dogovoru sa gradskom upravom potpisala, te se obavezala prema Poreznoj upravi FBiH.

-Ja sam davno rekao da reprogram neću potpisati, jer to su tuđi dugovi. Grad se obavezao na to i ja vjerujem da imaju modul kako da pronađu tih oko 190.000 maraka potrebnih na mjesečnom nivou. Ono što ja obećavam, ispunjavamo maksimalno. Ovaj klub od 2013. godine otkako uprava funkcioniše samnom ide uzlaznom putanjom. Nas zanima rezultat i uspjeh, a to košta. Gradska uprava nam pomaže, ali ne može pratiti taj tempo i to ne kriju. Ipak, nadam se da će naći modul. I gradska i kantonalna vlast trebaju imati na umu da smo izborili Evropu, da ih predstavljamo i da nam trebaju pomoći-dodao je Husić.

Sloboda će evropsko pretkolo, na žalost mnogih Tuzlaka, igrati na zeničkom Bilinom Polju. Očekivanja uprave su velika.

-Ja vjerujem da ćemo dovesti pojačanja koja će uz postojeći kostur ekipe proći pretkolo. Ne bojimo se nikoga i to je naš cilj-kazao je Husić.

Možda i preambiciozno, Husić je najavio i borbu za narednu seonu u Premijer ligi, obećavši ponovo visok plasman. Ipak, prognozirao je i novu, staru lošu stvar.

-Ja vam obećavam, sa 90 posto vjerovatnoće, da će Sloboda ponovo igrati Evropu nakon naredne sezone. Isto tako obećavam, sa nula posto procenta, da ćemo tu Evropu igrati na Tušnju. To već nije do nas-kazao je Husić.

Saša Vugdalić u svom izlaganju, najavio je dovođenje pojačanja na pozicijama odbrane, te vezne linije. Očekuje se četiri, pet, novih fudbalera.

(TI/Bportal.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.