GO SDA Tuzla: Utvrđeni prijedlozi liste kandidata za Gradsko vijeće i gradonačelnika

by admin
| 5:58

Gradski odbor Stranke demokratske akcije Tuzla održao je u subotu, 04. juna ove godine, VI redovnu sjednicu. Na dnevnom redu bilo je utvrđivanje prijedloga liste kandidata SDA za Gradsko vijeće Grada Tuzle za predstojeće lokalne izbore i kandidata za gradonačelnika te tekuća pitanja.

U prethodnih mjesec dana, a na osnovu zaključka Gradskog odbora SDA Tuzla od 18.04.2016. godine, u mjesnim ograncima SDA Tuzla sprovedena je kandidaciona procedura koja je propisana Dodatnim kriterijima i smjernicama kadrovske politike SDA za Lokalne izbore 2016. godine. U konačnici, lista od 36 imena je sastavljena na temelju prijedloga svih ovlaštenih predlagača, a to su mjesni ogranci, Asocijacija žena, Asocijacija mladih, Kadrovska komisija i Izvršni odbor.

Podsjećamo, na sjednici koja je održana u srijedu 01.juna 2016. godine, Izvršni odbor SDA Tuzla je jednoglasno utvrdio prijedlog liste kandidata SDA za Gradsko vijeće Tuzla i prijedlog kandidata za gradonačelnika.

I večeras, nakon diskusije u kojoj je učešće uzela većina prisutnih, Gradski odbor SDA Tuzla je usvojio prijedlog liste kandidata SDA za Gradsko vijeće Grada Tuzle, sa 3 suzdržana glasa. Prijedlog kandidata za gradonačelnika je usvojen jednoglasno.

– Smatram da imamo dobru i kvalitetnu listu. Prilikom njenog sastavljanja ispoštovani su kriteriji što znači da je na listi 40 % žena, mladi su adekvatno zastupljeni, na listi imamo predstavnike svih konstitutivnih naroda. Osim toga, ispoštovan je i teritorijalni kriterij što znači da kandidati dolaze sa cijelog područja grada. Zadovoljeni su kriteriji i u pogledu obrazovne i kvalifikacione strukture itd. Radi se o uspješnim pojedincima koji uživaju ugled u svojoj sredini i nadam se da će ova lista zbog svog kvaliteta doprinijeti dobrom izbornom rezultatu – kazao je predsjednik Gradskog odbora SDA Tuzla Sabahudin Imamović, koji je i kandidat za nosioca liste.

Gradskom odboru SDA Tuzla obratio se i kandidat SDA za gradonačelnika Tuzle doc.dr.med.sc Harun Avdagić koji se zahvalio svima na ukazanom povjerenju i pozvao je sve članove i simpatizere SDA da se u kampanju uđe jedinstveno i složno.

– Građanke i građani ovog grada trebaju gradonačelnika koji će osluškivati njihove potrebe, znati odmjeriti prioritete tako da svi budu podjednako zadovoljni, gradonačelnika kojem će biti važno njihovo mišljenje – kazao je Avdagić.

– Naš kandidat za gradonačelnika Tuzle je ugledni tuzlanski ljekar koji posjeduje znanje i energiju da može uspješno obnašati funkciju za koju se kandiduje. Gradski odbor SDA Tuzla će snažno stati iza svog kandidata i nadamo se povoljnom ishodu. Njegova prednost u odnosu na druge kandidate je što bi u slučaju njegove eventualne pobjede na izborima iza njega stala najjača stranka u Bosni i Hercegovini koja trenutno obnaša vlast na svim nivoima, što bi olakšalo i komunikaciju gradske vlasti sa višim nivoima, a to bi bilo dobro za Tuzlu – kazao je predsjednik Imamović.

Podcrtao je da je trenutna vlast u Tuzli tu predugo te je stoga umorna, bezidejna i nije u stanju da odgovori izazovima vremena. Kako je poručio, Tuzli treba osvježenje, nove snage, nova filozofija upravljanja gradom jer je potreban snažniji zamah u njegovom razvoju, potrebno je da se grad ravnomjerno razvija , da se privuku investitori, olakša život građanima, da imamo efikasnu administraciju koja radi svoj posao, uspješnija javna preduzeća, otvaranje grada Tuzle prema svima i da se Tuzla pozicionira na mjesto koje joj je uvijek pripadalo, kao gradu koji je centar regije Sjeveroistočne Bosne.

Prijedlog liste kandidata SDA Tuzla biće dalje upućen prema Kantonalnom odboru SDA TK i Predsjedništvu SDA BiH.

Na kraju sjednice predsjednik Sabahudin Imamović je zahvalio svim predlagačima, Izbornom štabu, aktivistima SDA koji vrijedno rade. Uputio je čestitku svim Bošnjacima – muslimanima u povodu mjeseca Ramazana uz želju da predstojeće mubarek dane provedu u ibadetu, duševnom ispunjenju i u krugu svojih najmilijih – saopšteno je iz GO SDA Tuzla.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.