Human gest: Članovi “Bijelog dugmeta” obradovali mališane Doma za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla

by admin
| 10:34

Članovi legendarne grupe “Bijelo dugme”, Alen Islamović i Mladen Vojičić Tifa posjetili su danas djecu u Domu bez roditeljskog staranja, te Zavoda za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju i iznenađene mališane obradovali sa prigodnim poklonima.

Na ovaj gest, članovi “Bijelog dugmeta” su se odlučili da bi pokazali, kako su istakli, da i muzičari mogu pomoći i dati svoj doprinos u društvu.

-Ovo nam znači puno. Bez obzira što se bavimo ovim poslom, mi smo i ambasadori ovakvih stvari. Sutra ćemo se naći možda u Parizu i Londonu i nešto učiniti i za tu djecu, to budite sigurni. Ne sviramo mi samo na ovim prostorima. Prije desetak dana imali smo koncert u Frankfurtu, gdje su bili ugledni njemački novinari sa nama, za nekoliko mjeseci pripremamo turneju u Parizu i Londonu, tako da je dobro da ovo vidimo, tj. da vidimo kako ovoj djeci možemo pomoći – kazao je Alen Islamović.

Ova posjeta bila je i prilika da mališanima uruče prigodne poklone, čemu se pridružio i Bego Gutić, premijer Tuzlanskog kantona, podijelivši mališanima ulaznice za večerašnji koncert.

– Svakako da je ovaj koncert večeras svojevrstan praznik za Tuzlu, Tuzlanski kanton i cijelu BiH, ali i regiju. Večeras se očekuje prisustvo velikog broja psojetilaca iz Srbije i Hrvatske, iz cijele Evrope i bivše Jugoslavije. Želim se zahvaliti Bijelom dugmetu, Alenu i Tifi, što su danas odvojili vrijeme da posjete ove naše dvije ustanove i uručili im prigodne poklone. To pokazuje njihovu socijalnu osjetljivost prema ovim kategorijama – istakao je Gutić.

“Bijelo dugme” na tuzlanskom stadionu Tušanj za večeras je spremilo spektakularan koncert, koji će, prema ogromnom iskazanom interesovanju, zasigurno opravdati epitet koncerta godine.

-Bijelo dugme sada predstavljamo sa potpuno novim aranžmanima, tako da će to biti večeras jedna velika svježina i mislim da će ljudi uživati, jer takav zvuk Bijelo dugme još nije imalo. Dugme se u svojoj karijeri mijenjalo. Kad su bili popularni narodnjaci onda je nastalo “Lipe cvatu”, kada je bila popularna muzika za film, onda je Goran napravio “Đurđevdan”, kada je bio popularan rock and roll, onda je nastao “Tako ti je mala moja kad ljubi Bosanac”. Tako da Dugme će i ovim koncertom pokazati da se može uvijek, još dobro mijenjati, da se te pjesme, kao kod jednog dobrog krojača, mogu prešiti, zašiti, urkpiti, tako da će to večeras biti zaista nešto posebno – poručio je Islamović.

Brega, Alen i Tifa na Tušnju će nastupiti uz pratnju Orkestra za svadbe i sahrane i osigurati nezapamćeni spektakl kojim ova grupa proslavlja 40 godina od svog osnivanja. Nastup će dodatno upotpuniti i bendovi The Last Location, Kontrast i Divan.

Koncert počinje u 20,00 sati.

(TI/Bportal.ba)