Akademska razmjena: Student i i profesori iz Poljske i Turske na Univerzitetu u Tuzli

by admin
| 9:20

Ured za međuuniverzitetsku saradnju u zemlji i inostranstvu, Univerziteta u Tuzli prošle sedmice su organizovali obilazak Grada Tuzle i Starog grada Srebrenik, u kojem su učestvovali studenti i profesori koji borave na Univerzitetu u Tuzli u okviru programa razmjene Mevlana i SIGMA.

Ovom prilikom, profesorica Jadwiga Krolikowska sa Univerziteta u Varšavi, studenti Cemal Somnez, Ali Erman Asar, Busra Turkoglu i Yunus Akbas, imali su priliku upoznati se sa historijom Grada Tuzle i posjetiti kompleks Panonskih jezera, nakon čega su, zajedno sa predstavnicima Ureda za međuuniverzitetsku saradnju, posjetili Stari grad Srebrenik, gdje ih je primio, pomoćnik načelnika Općine Srebrenik.

Saradnik za Studentsku scenu Akademije dramskih umjetnosti ovu je posjetu obilježio i prigodnim snimkom, koji će biti sastavni dio promotivnog paketa Ureda za međuuniverzitetsku saradnju Univerziteta u Tuzli.

Univerzitet u Tuzli učestvuje u sedam programa razmjene, u okviru kojih trenutno na Unverzitetu boravi četiri studenta, jedan asistent i jedna profesorica. U toku akademske 2015/2016 godine priliku da boravi na univerzitetima u inostranstvu iskoristili su tri studenta i osam nastavnika i saradnika Univerziteta u Tuzli.

Domaćini stranim studentima i profesorima u obilasku Tuzle i Srebrenika bili su prorektor za međuuniverzitetsku saradnju prof.dr. Snježana Marić i Viši stručni saradnik Merima Baraković.

(Tuzlainfo.ba/UNTZ)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.