“Energa 2016”: Veliki energetski skup najavljen na tradicionalnom Press koktelu (VIDEO)

by admin
| 15:03

Šesto izdanje Specijaliziranog sajma energetike “Energa 2016”, zvanično je najavljeno na danas održanom, press koktelu, na kojem organizatori predstavnike medija, kroz već tradicionalno neformalno druženje, upoznaju sa pojedinostima vezanim za veliki privredni događaj u Tuzli.

Jedinstveni poslovni susreti u regiji, koji kroz sajamsko-konferencijske sadržaje tretira oblasti energije, industrije i rudarstva, ove godine će se u terminu od  7. do 9. juna/lipnja 2016. godine održati sajamskom prostoru SKPC Mejdan u Tuzli.

Program „Energa“ kroz pojedinačne i kolektivne izložbe okupit će više od izlagača iz 10 evropskih zemalja, a zemlja partner ove godine je Republika Češka, pod čijim okriljem se na sajmu „Energa“ predstavlja 19 kompanija.

Organizatori su istakli i kvalitetan konferencijski program koji će u tri sajamska dana tretirati brojna pitanja i odgovore iz oblasti energetskog sektora, posebno velikih investicija koje su već ozvaničene i čija implemtacija se u BiH očekuje početkom naredne godine.

Današnji kup su svojim prisustvom uveličali gradonačlenik Tuzle Jasmin Imamović i ministar industrije, energetike i rudarstva u Vladi TK Srđan Mićanović, koji su ime institucija koje predstavljaju istakli punu podršku projektu od velikog značaja za grad i kanton.

Program „Energa“ organizuje Tuzlanski sajam d.o.o. Tuzla, pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, Ministarstva energije, industrije i rudarstva Federacije Bosne i Hercegovine i Vlade Tuzlanskog kantona. Partneri su  Vanjsko/ Spoljno trgovinska Komora Bosne i Hercegovine i Privredna/ Gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine.

Više fotografija pogledajte u galeriji na Facebook Fan stranici Energe.

(Tuzlainfo.ba)

https://www.youtube.com/watch?v=KLSGb-FL-VU

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.