Uspostava saradnje i povezivanja: Delegacija grada Splita u posjeti Tuzli

by admin
| 11:36

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, uz prisustvo saradnika, primio je jučer, gradonačelnika Splita Ivu Baldasara, sa saradnicima i predstavnicima Vijeća bošnjačke zajednice Splita.

Snažnije povezivanje i međuregionalna saradnja, bile su glavne teme jučerašnjeg sastanka u Gradskoj upravi. Cilj posjete je uspostava saradnje i bolje povezivanje ova dva grada, u oblastima privrede i kulture, te predstavljanje turističkih potencijala Grada Splita i Grada Tuzla.

„Split je jedan od najomiljenijih gradova u bivšoj Jugoslaviji i bit će nam drago da sarađujemo sa ovim gradom. Prvo što ćemo ponuditi gostima za saradnju je najbolji tehnološki park na Balkanu i to je jedna dobra praksa koju ćemo ponuditi. Tuzlaci imaju šta da nauče od Splićana, posebno kada je riječ o turizmu. Treba da učimo o pravilnom korištenju prirodnog i kulturnog naslijeđa, radi razvoja turizma, jedne od naisplativijih privrednih grana“ – izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Gradonačelnik Splita Ivo Baldasar, naveo je da je delegacija Splita, nakon nekog vremena, ponovo u posjeti Tuzli, te da je ovo prilika da se, na obostrano zadovoljstvo, obnovi saradnja ova dva grada.

„Poslije nekog vremena odlučili smo se obnoviti saradnju i danas smo došli posjetiti Tuzlu i Tuzlake. Moram priznati da smo jako dobro primljeni od strane domaćina, mog kolege i prijatelja gradonačelnika Imamovića. Također, ljudi na ulici su veoma srdačni, pozdravljaju nas i mogu reći da se osjećam skoro pa kao u Splitu. Drago mi je da smo tu i da ćemo opet doći, ali i da ćete nas posjetiti u Splitu“ – izjavio je gradonačelnik Splita Ivo Baldasar.

Delegaciju Splita, osim gradonačelnika činili su pročelnica ureda gradonačelnika Marina Protić, voditelj odsjeka za međunarodne poslove Nikola Horvat, glavni imam Islamske zajednice Splita Vahid ef. Hadžić, predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Splitsko-dalmatinske županije Kadro Kulašin i predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Splita Edin Nurkić.

Tokom dana delegacije su posjetile Muftijstvo tuzlansko, Aleju mladosti na Slanoj banji, kompleks Panonskih jezera i istorijsku jezgru grada, gdje su odali poštovanje žrtvama na Kapiji – saopšteno je.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.