“Ramazan mubarek”: U Tuzli održana Svečana ramazanska akademija

by admin
| 4:32

Svečanom ramazanskom akademijom „Ramazan mubarek“ u Tuzli je obilježen dolazak mjeseca milosti i oprosta.

Akademija je održana, sinoć, 02. juna, u organizaciji Behram-begove medrese u Tuzli, Medžlisa Islamske zajednice Tuzla i Bosanskog kulturnog centra, a pod pokroviteljstvom Muftijstva tuzlanskog.

Cjelokupan program akademije bio je nadahnut riječima i ilahijama dobrodošlice mubarek mjesecu ramazanu. Program su izveli horovi Behram-begove medrese, Osnovne škole „Novi grad“ kao i hor Gazi Turali-beg.

-Ramazan je mjesec velikih blagodati, solidarnosti, to je mjesec u kojem se afirmiraju porodične vrijednosti. Ono što posebno treba istaći kada je u pitanju ova akademija, jeste da je kompletan program posvećen ibadetima u mjesecu Ramazanu, zatim suosjećajnosti, brizi za siromašne i organizovanju zajedničkih iftara. – kazao je Mensur Husić, pomoćnika direktora za nastavu Behram-begove medrese u Tuzli.

Biranim riječima ovom prilikom obratio se i muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović koji je, između ostalog, napomenuo značaj mubarek mjeseca, njegove najljepše strane, te dodao da je ova akademija svojevrsna dobrodošlica ramazanu svih onih koji su ovoj lijepoj akademiji odlučili pokloniti svoje vrijeme i pratiti je – navedeo je u informaciji MIZ Tuzla.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.