Fond “Volim Tuzlu”: Komisija odobrila pet, a odbila sedam projekata

by admin
| 7:27

Komisija pri Fondu Volim Tuzlu, Fondacije tuzlanske zajednice, na svom prvom sastanku u 2016. godini razmatrala je 14 aplikacija za sufinansiranje projekata udruženja i  neformalnih grupa u Tuzli pristiglih na Javni poziv za podršku građanskim projektima i inicijativama od 04.04. do 15.05.2016.

Odobreno je pet projekata u vrijednosti 6.049 KM, sedam projekata je odbijeno, dok je jedan projekat  proslijeđen na odlučivanje na II aplikacioni krug 2016. 

Podrška odobrenim projektima će se realizovati nakon potpisivanja Ugovora o realizaciji projekta o čemu će korisnici sredstava biti blagovremeno obavješteni.

Fond Volim Tuzlu je osnovan 2003. godine s ciljem motiviranja građana da uzmu učešće u razvoju zajednice kako bi se unaprijedili uslovi življenja u Gradu Tuzli. Sredstva se obezbjeđuju kroz udruživanje donacija stranih i lokalnih donatora, društveno odgovornih preduzeća i filantropski orijentiranih pojedinaca i porodica.

Podrškom iz ovog Fonda želimo ojačati rad civilnog sektora i potaknuti organizacije civilnog društva na realizaciju različitih projekata s ciljem izgradnje zajedništva, razvoja demokratskog društva, promocije volonterizma i aktivizma, rješavanja problema građana a posebno marginaliziranih skupina, i sl. 

Godišnje se podrži do 10 projekata u iznosima do 2.000 KM.

Spisak odobrenih i odbijenih projekata možete pogledajte OVDJE.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.