MUP TK: Pretresi na 14 lokacija, pronađene puške, pištolji, municija, droga…

by admin
| 11:24

Postupajući po Operativnom planu i naredbama za pretres općinskih sudova sa područja TK-a, policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a u periodu od 26.05. do 31.05 .2016.godine  izvršili su pretres na 14 lokacija na području Tuzle, Lukavca, Srebrenika Živinica, Kalesije, Banovića  i Gračanice.

Prilikom pretesa, pronađeno je i oduzeto 6 komada „džointa“ u kojima se nalazila biljna materija koja svojim izgledom asocira na  opojnu drogu „Canabis“, pribor za pakovanje i konzumiranje opojne droge, jedna puška M-48 cal. 7,9 mm, dvije puške-sačmare, dva  pištolja,  jedan šanžer, 9 kom. municije-patrona cal. 46 mm, 33 kom municije cal. 7,9  i  6,35 mm.

Jedna osoba je lišena slobode, zbog osnova sumnje da je počinio pet krivičnih djela „Nedozvoljeno držanje oružje ili eksplozivni materija“ iz čl. 371. KZ FBiH i „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz čl. 238 KZ FBiH, nakon čega isti je predat u nadležnost Kantonalnog Tužilaštva TK-a na dalje postupanje.

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog događaja, nakon čega nadležnom Kantonalnom  tužilaštvu TK-a bit će podneseni odgovarajući Izvještaji – saopšteno je iz MUP-a TK.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.