Pripreme za narednu sezonu grijanja: U toku remontni radovi u Solini i Ircu

by admin
| 12:48

Od početka maja ”Centralno grijanje” d.d. Tuzla realizuje radove na remontu sistema daljinskog grijanja Tuzla.

Do kraja prošle sedmice završeni su radovi na rekonstrukciji dijela sistema daljinskog grijanja u obuhvatu ulica Dr Milana Jovanovića i Mirze Delibašića (vrelovodni ogranak za ulice Klosterska i Dr Milana Jovanovića), u ulici Armije BiH (vrelovodni priključak za objekat Armije BiH 24) te vrelovodni priključci za objekte u ulici Vladimira Nazora 14 i 16.

Trenutno su u toku radovi na rekonstrukciji vrelovodne mreže u naselju Solina, u dužini trase od 126 metara, dionica K.5.13-K.5.14, između ”A” i ”B” bloka, u okviru kojih će se uraditi zamjena cjevovoda (ugrađuje se veći promjer) i ugradnja nove termičke izolacije cjevovoda. 

Osim radova u naselju Solina trenutno se izvode radovi na rekonstrukciji toplinskih podstanica objekata u ulici Rudarska 11, 21 i 41, gdje se vrši zamjena starih spiralnih, sa novim, pločastim izmjenjivačima topline.

 – Svi radovi na remontu sistema daljinskog grijanja Tuzla imaju za cilj poboljšanje pouzdanosti i stabilnosti sistema te kvalitetnu pripremu za sezonu grijanja 2016/2017. Molimo sve naše korisnike za razumijevanje i strpljenje a poduzeće ”Centralno grijanje” d.d. Tuzla će redovno obavještavati korisnike o stepenu gotovosti radova i svim aktivnostima na remontu sistema daljinskog grijanja. Također koristimo ovu priliku da još jednom pozovemo sve upravitelje objekata priključenih na sistem daljinskog grijanja Tuzla da dostave termine radova na instalaciji grijanja po pojedinim objektima kako bi se napravio plan dopunjavanja instalacije grijanja za vrijeme remonta u koordinaciji sa TE ”Tuzla” – istakli su u Centralnog grijanju Tuzla.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.