Odlučuje vrh stranke i pregovori sa SBB-om: Harun Avdagić kandidat SDA za gradonačelnika Tuzle

by admin
| 8:25

Ukoliko Gradski odbor SDA Tuzla bude imala svog kandidata za gradonačelnika Tuzle na predstojećim lokalnim izborima, onda će to biti dr. Harun Avdagić.

Odluka je to GO SDA Tuzla, a ista mora biti potvrđena od više unutarstanačkih komisija i tijela.

Najveća prepreka Avdagićevoj kandidaturi za prvog čovjeka Tuzle su raniji dogovori SDA i SBB, koje su odlukom vrhova ove dvije stranke u Tuzli trebale nastupiti sa zajedničkim kandidatom i to onim SBB-ovim.

Kako saznajemo, u SDA Tuzla se pribojavaju da sa neisticanjem svog kandidata za gradonačelnika postoji velika šansa da će se to negativno odraziti i na broj glasova liste njihovih kandidata za OV Tuzla, što je jedan od razloga što po svaku cijenu žele istaći gradonačelniku kandidaturu. No, od namjere da njihov kandidat bude zajendički izbor dvije stranke, ne odustaju niti u SBB-u.

Konačnu odluku će donijeti pregovarački timovi sa SBB-om ili u krajnjem slučaju Predsjedništvo stranke, pred kojima je sve manje vremena.

Harun Avdagić je rođen je 01.08.1974. godine u Tuzli. Zaposlen je na Klinici za kardiovaskularne bolesti Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla kao subspecijalista kardiohirurgije.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.