Sjećanje i suosjećanje: Sutra se u Tuzli obilježava Dan bijelih traka

by admin
| 7:38

Omladinski pokret “Revolt” u saradnji sa građanskom inicijativom “Jer me se tiče” poziva građanke i građane da obilježe Dan bijelih traka 31. maja 2016. godine.

Građani i građanke Tuzle, svoju podršku mogu dati dolaskom na uličnu akciju u utorak, 31. maja u 12hna trgu kod “Ismeta i Meše”. Simboličnoj akciji priključili su se i lokalni kafići Urban Beatz, Bunt, Sloboda i Intermezzo. Svi zainteresovani bijele trake moći će dobiti u pomenutim kafićima kao i na uličnoj akciji. Ovom prilikom pozivamo i sve institucije da na prozore svojih zgrada istaknu bijelo platno kako bi se pridružili borbi protiv poricanja zločina, bez obzira na etničku ili nacionalnu pripadnost žrtava.

Prije 24 godine prijedorski nesrbi su se morali ‘označiti’ bijelim trakama. Kao akt sjećanja i suosjećanja, mi ćemo 31. maja oko ruke nositi bijele trake, koje nisu samo simbol sjećanja na progon, nego i znak trajne borbe protiv fašizma i diskriminacije na osnovu drugačijeg identiteta, te poricanja zločina.

Pozivamo sve ljude da, barem na 31. maj dođu u Prijedor ili u Tuzlu i stanu rame uz rame protiv segregacije i diskriminacije žrtava.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.