Obilježen Dan MZ Pasci: Najavljena izgradnja puta prema Živinicama

by admin
| 19:18

U petak, 27. maja, polaganjem cvijeća, pred spomen obilježje, u mjesnoj zajednici Gornji Pasci, gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, sa saradnicima, članovi porodica poginulih boraca iz ove mjesne zajednice i članovi Savjeta i građani Mjesne zajednice, odali su poštovanje žrtvama agresije na Bosnu i Hercegovinu.

”U ovoj mjesnoj zajednici smo uradili dosta toga. Smatram da je za sve mještane ove mjesne zajednice jako bitna uspostava adekvatne saobraćajne i komunalne infrastrukture. Kako navode iz povjereničkog odbora Gornji Pasci, mještani su zadovoljni postojećim stanjem, jer oko 95 procenata mjesne zajednice posjeduje asfaltirane ulice i uličnu rasvjetu. Svako domaćinstvo već posjeduje vodu, a radi se i projekat kanalizacije, za cijelu teritoriju Pasci. Iza prostorija mjesne zajednice nalazi se i sportsko igralište, a pri mjesnoj zajednici je i ambulanta. Radi dobre ekološke prakse, za zagrijavanje prostorija, u kojima djeluje i kulturno umjetničko društvo, nadležna služba obezbijedila je peć na pelet. Sada, zajedno sa općinom Živinice, radimo na projektu ceste, koju su nekada nazivali ”carinskom”, da povežemo građane Tuzle i Živinica, preko Pasaca, a nastavit ćemo sa realizacijom projekata koji se tiču komunalne infrastrukture”- izjavio je gradonačelnik Tuzle, prilikom posjete ovoj mjesnoj zajednici.

Nakon ceremonije polaganja cvijeća i odavanja poštovanja, uz kulturno umjetnički program i druženje upriličeno je obilježavanje Dana ove mjesne zajednice – saopšteno je.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.