NUB “Derviš Sušić”: “Književni karavan” prošao i kroz Tuzlu

by admin
| 11:57

Sinoć su u Američkom kutku NUB “Derviš Sušić” u organizaciji Društva pisaca Bosne i Hercegovine upriličeni susreti pisaca “Književni karavan” na kojem su uzeli učešće istaknuti pisci Željko Grahovac, Zejčir Hasić, Omer Ć. Ibrahimagić i Šimo Ešić, a u ulozi moderatora našao se Mehmed Đedović.

Kjiževni karavan prolazio je kroz Sarajevo, Sanski Most, Brčko, jučer je boravio u Tuzli, a sljedeća destinacija mu je Banja Luka.

Ljubitelji lijepe pisane riječi uživali su u poetici različitih pjesničkih glasova.

Prema riječima književnika Šime Ešića, u vremenu kada je sve manje onih koji čitaju, naročito onih koji čitaju poeziju, važno je da pisac susretne svoga budućeg čitaoca makar nakratko, da progovori poetska riječ, da se čuje i odijekne u nekoj duši. 

– Poezija se u neka, u ne tako davna vremena, prije svega govorila, pa smo imali i prave poetske maratone i to je doprinosilo popularnosti poezije i pjesnika, pa se to izgubilo, posve prorijedilo. Zato je važno da pokušamo vratiti bar nešto od tog njenog „sjaja“ i popularnosti ne bi li se ozbiljnije vratila na književnu scenu i dobila svoje mjesto koje joj nesumnjivo pripada, rekao je Ešić.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.