Jasmin Imamović: Sugrađani, zajedno podnesimo najveću bol koja je zadesila Tuzlu

by admin
| 16:28

Pred sutrašnje tradicionalno komemorativno obilježavanje najveće tragedije u historiji Tuzle, sugrađanima se obratio i gradonačelnik Jasmin Imamović. U saopštenju se navodi:

Dragi moji sugrađani,

sutra je tradicionalno komemorativno obilježavanje najveće tragedije u historiji Tuzle, dana kada su pripadnici paravojske ratnih zločinaca Karadžića, Mladića, Đukića i drugih, ubili sedamdeset i jednu mladu osobu, čija je prosječna dob 23 godine, i ranili preko stotinu pedeset djevojčica, djevojaka, dječaka i mladića.

Za sve građane Tuzle, to je Dan žalosti, bol koja ne prestaje, još od 25. maja 1995. godine. Građani i Gradska uprava još od 1995. godine, na dostojanstven način, u povodu svakog značajnog datuma, i posebno komemorativnim obilježavanjem, 25. maja, njeguju sjećanje na nevine žrtve ratnog zločina. Za nas je 25. maj bio Dan najveće moguće žalosti i prije 2003. godine, kada je taj dan ozvaničen Odlukom Općinskog vijeća, i ostaće najtužnijim danom u svakoj godini, bez obzira na to da li će ga takvim ili ne, čak dvadeset godina poslije, proglašavati kantonalni, federalni ili državni organi.

Poštovane porodice poginulih, dragi moji sugrađani, pozivam vas da sutra, kao i svake godine do sada, dostojanstvenim komemorativnim obilježavanjem, zajedno podnesemo najveću bol koja je zadesila Tuzlu, od kada ovaj grad živi, radi i pamti. Zahvaljujem svim gostima, koji svojim prisustvom žele podijeliti sa porodicama poginulih, sa ranjenima i sa svima nama, našu tuzlansku bol – istaao je gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović.

(Tuzainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.