Ensar Hajder niže uspjehe u Njemačkoj: Državni rekord na 200 m prsno popravio za dvije sekunde

by admin
| 5:25

Tuzlak Ensar Hajder, koji se nakon uspješno započete karijere u rodnom gradu, posljednjih godina plivanjem uspješno bavi u Njemačkoj, nastavio je da niže uspjehe.

Tako je na turniru koji se održao proteklog vikenda u Wuppertalu oborio bh. državni rekord na 200m prsnim stilom (50m bazen). Stari rekord, koji je također bio u njegovom vlasništvu iznosio je 2:25.26, a novi, koji sada iznosi 2:23.04. popravio je za više od dvije sekunde,
 
– Prije dvije sedmice na Otvorenom prvenstvu Njemačke u Berlinu uspio sam osvojiti srebrnu medalju na utrci 4x100m mješovito i s time osvojiti svoju 12 medalju na državnim prvenstvima Njemačke, što je do sada pošlo sa rukom samo najmanjem broju njemačkih plivača – rekao nam je Ensar Hajder.
 
Jedan od najboljih plivača u historiji ovog sporta u Tuzli i jedan od 13 olimpijaca koje je Tuzla dala, u Njemačkoj je završio Medicinski fakultet, te se nastavio uspješno baviti plivanjem. Već ranije je ispunio normu za Olimpijske igre u Rio de Janeiru, gdje će biti dio bh. tima.
 
(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.