Bliže se izbori: Stručna služba Vijeća Grada Tuzla počela pisati stranačka saopštenja!?!

by admin
| 14:00

Danas su mediji koji se nalaze na listi Press službe Grada Tuzla prvi put dobili jednu obavijest Stručne službe gradskog vijeća. I to ni manje ni više nego stranačko saopštenje SDP-a, BOSS-a i tri zastupnika koji su se odmetnuli od stranaka uz čiju su pomoć došli do vijećničkih mjesta.

Zanimljivo je da se Stručna služba vijeća Grada Tuzla do sada nikada nije oglašavala, a da je presedan napravila danas kada se otvoreno stavila u službu vladajućih gradskih struktura.

To je još jedan dokaz da je predizborna kampanja uveliko počela, a da većina koja upravlja službama Grada Tuzla čak više i ne skriva da gradske resurse, koji pripadaju svim građanima, pa i svim političkim partijama koje djeluju na ovom području, kao što su službe Vijeća, koriste kako bi stvorili što bolju poziciju pred lokalne izbore.

I poziv na press konferenciju spomenutih stranaka i “prelatača”, kako narod naziva one koji mijenjaju političke dresove zarad ličnih interesa, novinari su dobili sa adrese Press službe Grada Tuzla, što je još jedna zloupotreba javnih resursa, a o čemu smo pisali jutros u prenesenom tekstu Dnevnog avaza.

Stranačko saopštenje ćemo objaviti ukoliko ga dobijemo od press službi spomenutih stranaka ili jednog od “preletača”.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.