Zloupotrebe u stranačke svrhe: Prostorije i e-mail Gradske uprave Tuzla na raspolaganju “preletačima”

by admin
| 7:52

U prostorijama Gradske uprave, odnosno sali za Kolegije Gradskog vijeća Tuzla (preko puta portirnice), danas je zakazana press-konferencija na kojoj će se  između ostalih obratiti vijećnici Enes Huseinagić, Džemal Džindo i Adnan Sijerčić, u Tuzli i među kolegama poznati kao “preletači” i “papci” – piše Avaz.ba.

Indikativno je što je poziv za njihov vaz poslat sa službene e-mail adrese koju koristi Grad Tuzla te što su im na raspolaganje date prostorije u vlasništvu svih građana, pa i ako hoćete političkih stranaka.

Još indikativnija je tema press-konferencije: Obezbjeđenje uvjeta za funkcionisanje Gradskog vijeća Tuzla u interesu građana i sprečavanja pokušaja blokade Gradskog vijeća od strane opozicionih klubova vijećnika.

Na ovakav način oni će ozvaničiti etiketu “preletača”, jer su mandate na izborima dobili kao članovi stranaka, a ne kao pojedinci. Njihov izborni rezultat bio bi zanemarljiv da se nisu skrivali iza stranaka koje su ih kandidarale.

Sazvana press-konferencija je za ljude dobrog stomaka, jer samo takvi mogu slušati, recimo, Enesa Huseinagića, koji je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća glasao za to da mu se kćerka imenuje u Upravni odbor jednog od preduzeća u nadležnosti gradske uprave.

Nabrajati možemo do prekosutra, znaju to i mnogobrojni Tuzlaci, koji jedva čekaju 2. oktobar pa da se na izborima kutarišu Huseinagića i njemu sličnih “preletača”.

(TI/Avaz.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.