Priznanje kapitenu Slobode: Zajko Zeba najbolji igrač BHT Premijer lige!

by admin
| 20:20

Manifestacija izbora najboljih pojedinaca ligaških takmičenja za sezonu 2015/2016. održana je večeras u hotelu „Terme“ na Ilidži.

Treneri i kapiteni klubova BH Telecom Premijer lige, Premijer ženske lige i Premijer futsal lige glasali su za najbolje igrače i golmane svojih takmičenja.

Ceremoniju je otvorio prigodnim govorom predsjednik NS/FS BiH Elvedin Begić koji pozdravio prisutne i istakao kako Savez ovim i sličnim manifestacijama nastavlja da promoviše naša  ligaška takmičenja, fidbal, ali i vrijednosti koje taj sport njeguje.

Za najboljeg igrača BH Telecom Premijer lige odabran je Zajko Zeba iz tuzlanske Slobode u konkurenciji Zvonimira Kožulja (Široki Brijeg) i Harisa Duljevića (Sarajevo).

Ofanzivni igrač Slobode nakon što je primio nagradu je izjavio: „Zahvalio bih se klubu i saigračima bez kojih ne bi bilo moguće dobiti ovo priznanje. Hvala i NS/FS BiH koji vodi takmičenje i čini da ono protekne u najboljem redu. Iznenađen sam i sretan zbog ove nagrade.“

Najbolji golman našeg elitnog fudbalskog takmičenja je Goran Karačić iz Zrinjskog. On je ovo priznanje dobio ispred Kenana Pirića (Sloboda) i Vedrana Kjosevskog (Željezničar).

(Tuzlainfo.ba/N/FS BiH)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.