Dom mladih Tuzla: I naredne sedmice bogat sadržaj “Majskih dana”

by admin
| 7:52

U sklopu manifestacije „Majski dani Doma mladih“ od početka mjeseca maja je realizirano osam različitih kulturno-umjetničkih sadržaja.

Zbog Dana žalosti, 25. 05. 2016.g. u četvrtoj sedmici će biti nešto manje aktivnosti.

U ponedjeljak, 23.05.2016.g., u prostorijama organizacije Osmijeh za Osmijeh u 12:00 h bit će održane radionice za djecu i mlade o pravima omladine i djece. Radionice su kreativnog tipa, osmišljene tako da zainteresuju i privuku što veći broj mladih ljudi u JU „Dom mladih“ Tuzla, gdje su nalaze prostorije organizacije Osmijeh za osmijeh. Voditeljica radionice je članica ekipe OzO, Vlasta Marković.

U sklopu „Majskih dana Doma mladih“ JU OŠ „Brčanska Malta“ obilježava „Sedmicu mira“. Na Kamernoj sceni Doma mladih u petak, 27.05.2016.g. u 15:00 h, bit će održana promocija najboljih literarnih radova učenika osnovnih škola Grada Tuzla, na temu „Zašto volim Tuzlu“. Manifestaciju će pjesmom uljepšati hor JU OŠ „Brčanska Malta“ Tuzla.

U ponedjeljak, 30.05.2016.g., kao završna manifestacija „Majskih dana Doma mladih“ bit će održana Retrospektivna izložba plakata, priznanja, zahvalnica, fotografija i nagrada koje je JU „Dom mladih“ Tuzla dobivala, organizovala i realizovala tokom 44. godine od svoga postojanja, uz prigodan programski sadržaj.

Već u utorak, 31.05.2016.g. bit će održana Druga međunarodna koneferencija projekta „Škole za mir“ u organizaciji OŠ „Brčanska Malta“, pod pokroviteljstvom Američke ambasade u BiH.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.