Medicinski fakultet Tuzla: Održan okrugli sto “50 nijansi (ne) poznatog”

by admin
| 10:02

Udruženje studenata “MEDICUS” u saradnji sa Medicinskim fakultetem u Amfiteatru Medicinskog fakulteta održali su Okrugli sto na Generalnu temu “50 nijansi (ne) poznatog”.

 

Ovoga puta projekat se odnosio na psihu čovjeka, emocije, ovisnost, te sam mozak kao organ je pravi dokaz da članovi Udruženja studenata “MEDICUS” pomjeraju granice jer je mnogo uspješniji u odnosu na prvi.

 

Cjelokupna priča je otkrila nepoznate stvari, zanimljive činjenice i korisne informacije o mozgu i njegovim mogućnostima. Pored toga organizacija projekta je prepoznata i istaknuta kao jako dobra. Ono što svakako govori o značaju ovakvog događaja je veliki broj prisutnih gostiju koji su bili zainteresovani za teme i aktivno učestvovali u diskusiji, ali i motiviranost predavača da održe zanimljiva predavanja.

 

Svoja predavanja su održali prof. dr. med.sc. Mevludin Hasanović, neuropsihijatar na temu “Bum Out sindrom”, mr.med.sc. Elvir Bećirović, neuropsihijatar – “Emocije inteligencije, emocionalna inteligencija”, doc.dr. med.sc. Rusmir Softić- “Drugačija priča o ovisnosti” i doc.dr. med.sc. Aida Šehanović- “Mozak koji se mijenja, neuroplastičnost i neurogeneza”, uz moderator Ilvanu Rabotić.

 

I ovoga puta podršku događaju dao je dekan Medicinskog fakulteta u Tuzli prof.dr. Elmir Čičkušić koji se obratio prisutnima, a nakon njega i predsjednik Udruženja studenata “MEDICUS” Emir Bećirović.

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.