Pivara Tuzla: Predstavljene nove investicije i internacionalna nagrada za kvalitet

by admin
| 16:57

Danas je u Pivari Tuzla održana press konferencija povodom dobijanja internacionalnog priznanje pod nazivom „Internacionalni trofej za kvalitet“, u organizaciji asocijacije Globals Trade Leaders Club iz Madrida.

Svečana ceremonija dodjele održana je u Parizu, a značaj ove nagrade potvrdilo je prisustvo delegacija brojnih zemalja, među kojima i ambasadora Bosne i Hercegovine u Francuskoj, gospodina Ivana Orlića. Priznanje je u ime Pivare Tuzla primio direktor Fahrudin Salihović. Ova nagrada samo je dodatni pokazatelj kvaliteta proizvoda koje proizvodi Pivara Tuzla, a pored toga znatno će doprinjeti još većem plasmanu proizvoda Pivare Tuzla na nova tržišta van Bosne i Hercegovine.

Globals Trade Leaders Club je inače asocijacija koja okuplja preko 7500 poduzetnika iz svih zemalja svijeta. Svake godine ova asocijacija organizuje dodjelu priznanja za kompanije iz različitih oblasti. Od ovogodišnjih dobitnika priznanja Pivara Tuzla je jedina iz oblasti proizvodnje piva.

Postoji više pokazatelja na osnovu kojih ova asocijacija vrši selekciju i odabir kompanija, od kojih su najznačajniji kvalitet proizvoda i zadovoljstvo kupaca. Podatke o kompanijama i njihovim uslugama i proizvodima ova asocijacija prikuplja kroz susrete privrednika, putem konsultantskih agencija, medija, sajmova, privrednih komora, ambasada, itd., a prikupljene podatke prije donošenja konačne odluke analizira Odbor za izbor.

Kao što je ranije najavljeno Pivara d.d. Tuzla je i u ovoj godini nastavila sa investiranjem u proces proizvodnje i infrastukturne radove u krugu firme. Od planirana dva i pol miliona KM investicija za cijelu godinu, u prva četiri mjeseca investirano je oko 500.000 KM. Uređenjem padine brda Gradina na sjevernoj strani Pivare spriječena je daljnja erozija zemljišta, čime se direktno utiče na poboljšanje sigurnosti i izgleda krajolika. 

Nakon izvršene sanacije padine na ovom prostoru je stvoren dodatni prostor na kojem je započeta investicija izgradnje postrojenja za predtretman otpadnih voda Pivare prije ispuštanja u kanalizacioni sistem. Pokretanjem ove investicije ispunjavaju se obaveze propisane okolinskom i vodnom dozvolom, čime Pivara dokazuje da je društveno odgovorna firma.

Pored navedenog pokrenute su i investicije za unapređenje tehnološkog procesa i za izgradnju magacinskog prostora za smještaj ambalaže. Investicija vezana za unapređenja u tehnološkom postupku omogućava uspješnije održavanje kvaliteta proizvoda, kao i proizvodnju novih proizvoda.

U nagradnoj SMS igri koja je otpočela 20. marta i trajati će do 20. avgusta, već su obavljena dva izvlačenja dobitnika i ovo je do sada jedna od nagradnih igara sa najvećim odzivom potrošača, što dodatno potvrđuje da su kupci prepoznali kvalitet naših proizvoda – saopšteno je.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.