Pismo zahvale Odjeljenju za intenzivnu terapiju UKC Tuzla

by admin
| 9:24

 Na našu adresu je stigla zahvalnica upućena Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju  – Odjeljenje za intenzivnu terapiju u “Plavoj bolnici” UKC Tuzla i dr. Mirsadu Zorniću, koju prenosimo u cjelosti:

U vremenu kada se, nikad dovoljno pripremljeni za to, svaki dan opraštamo od našeg oca koji se nalazi na Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju – Odjeljenje za intenzivnu terapiju, Plava bolnica UKC Tuzla, osjećamo potrebu ali i građansku dužnost da se javno zahvalimo direktoru dr. Semiru Imamoviću, šefici Odjeljenja dr. Muneveri Hadžimešić, dr. Mirsadu Zorniću i ostalom osoblju.

Na ovoj Klinici UKC-a Tuzla gdje leže teški pacijenti, a posjećuju ih duboko zabrinuti i skoro bespomoćni  članovi porodice, jednom riječju caruje „humanost“.  To je riječ koja je, skoro pa zaboravljena, u ovim vremenima i na ovim prostorima.

Topla riječ i profesionalnost dežurnog doktora koji ima maksimalno strpljenje da objasni porodici u kakvom je (teškom) stanju njihov najdraži i da odgovara na sva logična i nelogična pitanja, stručnost i strpljenje medicinskih tehničara, ulijevaju tračak nade za još koji dan života,  svaki put kada se kroči na ovo odjeljenje. Ovakvim pristupom sačuvano je i dostojanstvo  pacijenta koji nema mogućnost sam tražiti bilo kakvu pomoć, ali i olakšani teški trenuci kroz koje prolaze  njihovi najmiliji.

Duboko svjesni težine situacije u kojoj se nalazi naš drag otac, veliki humanista koji je 105 puta darovao krv, ovim putem želimo izraziti neizmjernu zahvalnost kompletnom osoblju ove Klinike.

Iako jedna od najmlađih Klinika UKC Tuzla, Klinika za anesteziologiju i reanimatologiju – odjeljenje za intenzivnu terapiju UKC Tuzla i Dr. Zornić su svjetao primjer i uzor kako treba biti organizovana humana zdravstvena ustanova na najvišem mogućem nivou!

„Gdje postoji ljubav, postoji i život“ – mudre su riječi M. Gandhija, što svakako može biti moto ove respektabilne Klinike – navedeno je u pismu.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.