Sportski saveza grada Tuzla: Završena sportska takmičenja osnovnih i srednjih škola

by admin
| 4:43

Svečanom dodjelom pehara i diploma, jučer je završeno Gradsko prvenstvo osnovnih i srednjih škola, koje je održano u periodu od 01. oktobra 2015. do 13. maja 2016. godine, u organizaciji Sportskog saveza grada Tuzla. Na Gradskim školskim prvenstvima ukupno je sudjelovalo 2.429 učenika i učenica, u okviru 206 školskih ekipa, od čega je 119 ekipa u konkurenciji osnovnih škola i 87 u konkurenciji srednjih škola.

U cilju podrške dječijem i omladinskom sportu, realizovan je program takmičenja u  košarci, odbojci, rukometu i atletici u kategoriji djevojčice i dječaci te velikom nogometu u kategoriji dječaci. Pokrovitelj cjelokupnog programa bio je Grad Tuzla.

S obzirom na veliki broj ekipa učesnica, svi programi su realizovani kroz kvalifikacijsku i finalnu fazu. Srednjoškolske ekipe su u grupnoj fazi igrale po kup sistemu, dok su u finalnoj fazi ekipe iz tri grupe igrali po jednokružnom bod sistemu. Osnovne škole su u okviru 4 kvalifikacijske grupe, i na finalnom turniru igrale po kup sistemu.

Organizator je obezbjedio službena lica, oficijelne lopte za igru, dežurno auto, fiziotarapeuta i medijsku promociju. Školama domaćinima, kao i svim školama učesnicama organizator je obezbjedio zahvalnice, a školskim ekipama koje su osvojile neko od prva tri mjesta pehare i diplome. Prvenstvena takmičenja su se odvijala po službenim pravilima i propozicijama strukovnih saveza Bosne i Hercegovine, uz određene iznimke o kojima su voditelji ekipa bili blagovremeno obavješteni.

Ceremoniji uručenja pehara i diploma prisustvovao je i gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović.

Po dvije prvoplasirane ekipe sa Gradskog prvenstava ostvarile su pravo na takmičenje u okviru Kantonalnog prvenstva.

(Tuzlainfo.ba)