BKC Tuzla: Najavljeno izdavanje zbirke “1001 sevdalinka i pjesme za sva vremena”

by admin
| 12:01

Danas je u BKC TK-a Tuzla održana press konferencija na kojoj najavljeno izdavanje zbirke “1001 sevdalinka i pjesme za sva vremena” autora prof. Šahbaza Jusufovića.

Zbrirka “1001 sevdalinka i pjesme za sva vremena”, napisana je s ljubavlju prema muzici koja postoji od ranog djetinjstva i njeno predstavljanje javnosti ostvarenje je sna, istakao je između ostalog Šahbaz Jusufović penzionisani profesor muzičke kulture i ujedno autor zbirke.

Čitalačka publika bogatija je za jedno veoma kvalitetno zbirno muzičko djelo sačinjeno od notnih tekstova najboljih sevdalinki svih vremena sa antologijskim značenjem, koje potiču sa prostora BiH, dijela Sandžaka i Crne Gore.

U zbirku su između ostalog, uvrštene sevdalinke bosanskohercegovačkog interpretatora Joze Penave autora 207 priznatih sevdalinki, među kojima je i sevdalinka „Gledala  sam sa prozora“, koju je napisao tokom osluženja vojnog roka u Somboru.

Knjiga će biti štampana i izdata u dva toma i bit će promovisana u septembru u BKC-u Tuzla. Recenzenti su Asim Horozic i Nijaz Alispahic. Tehnička obrada Jasmin Osmić i likovni dizajn Samir Sufi.

(TI/RTV7)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.