BKC Tuzla: Večeras promocija knjige „Hiža mudrosti“ i publikacije „Sevdah“

by admin
| 5:11

U JU Bosanski kulturni centar TK – a večeras će biti promovisane knjige „ Hiža mudrosti“ i publikacije „ Sevdah“ autora dr. Enesa Kujundžića.

“Hiža mudrosti” je knjiga obima 589 stranica (izdavač Planjax iz Tešnja, godina 2015) ispisana u formi leksikona sa oko 300 ključnih riječi u kojima se odslikava egzistencijalna zbilja Bošnjaka ali i drugih stanovnika BiH unazad 100 i više godina. Prva odrednica u knjizi je “Adet” onako kako je definira jedan anonim iz Bijeljine,  a posljednja “Žena” u viđenju Abdurezaka Hifzi Bjelevca.

Publikacija “Sevdah” revija za digitalno doba, svojom pojavom u štampanom obliku opire se općoj tendenciji da se sav intelektualni ambijent upornog čitaoca digitalizira. Isto tako u prvom borju ove revije se podsjeća na umjetničko nasljeđe koje su nam ostavili : Himzo Polovina, Safet Isović , Ismet Alajbegović Šerbo, Zaim Imamović, Hamdija Šahinpašić, Zehra Deović, Hašim Muharemović, Ilijaz Delić,  Muhamed Mujkanović, Jovica Petković  i durgi. Ima i drugih sadržaja od šireg interesa.

Promocija će biti održana u plavoj sali BKC – a Tuzla  sa početkom u 18,00 sati.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.